Naturens mad fra Ejsbøl, Draved, Aarø, Ballum eller Oksenvad Hede

Jeg kokkererer og sylter lidt. Mit udganspunkt er Ny Nordisk Mad og det Italienske køkken. I mine opskrifter bruger jeg naturens råvarer eller egne usprøjtede grøntsager. Jeg sylter skovens æbler og bær. Bruger bær fra slåen & tjørn til kryddersnapsen. Jeg har arvet min svigermors gamle opskriftsbog fyldt med opskrifter fra Sønderjylland og marsken. Min svigernor Didde, boede i Vinum, en del af Ballum Marsken, hvor de også har Vadehavslam.  

 

Naturens råvarer - Strandkål, snapseurter, paradisæbler, bær, nødder, østers etc.

 

Gastronomi - Ny Nordisk Mad og det italienske køkken er mit forbillede.

 

Lokale egnsretter - Vadehavslam, Gammel Dags Hvidkål, Sur Rib, Brødtorte etc.

Se naturens råvarer - klik på fotoet.

 

På mine ture serverer jeg bl.a brødtorte. Her er en opskrift:

Diddes Synnejyske Brødtort

 

6 æg

½ pund sukker (250 g)

150 g revet Sønderjysk rugbrød, tørt brød

100 g hakkede hasselnødder

 

Æggeblommerne røres godt med sukkeret
Hviderne piskes stive
Resten af ingredienserne røres i æggeblandingen og til sidst vendes de piskede hvider forsigtigt i.
Hældes i en velsmurt og raspdrysset springform

Bages ved svag varme, ca 160 g i 1 time

 

Flækkes til 2 bunde når den er kold.

Solbærmarmelade, helst hjemmelavet, smøres på den ene bund.

Læg den anden bund over og pynt godt med flødeskum

 

Se flere opskrifter her 

 

Naturguider.dk • Ejsbølvej 23 • 6100 Haderslev

naturguider.dk