Naturguide Erling Sørensen:

"Pas på den jord vi bor på, den natur vi alle er en del af og det liv, der gerne skulle komme efter os".

Min hobby er naturen. Da de andre unge gik til pinsebal, lå jeg ved en rævegrav og fotograferede ræveunger. I mere end 50 år har jeg interesseret mig for naturen. Jeg fik min første fuglebog som 12 årig - Politikens "Fugle i farver". Nu vil jeg gerne vise dig den natur, du har lige udenfor døren og fortælle dig lidt om den - specielt naturen i Sønderjylland, ved Vadehavet og på øerne i syd.

 

Naturens råvarer - Snapseurter, vilde æbler, bær, nødder, honning etc. - det bruger jeg og du kan smage.

Bevar naturen - Mosen, Aarø, strandengen, marsken, Lillebælt og Vadehavet - det er mine favoritter.

Sønderjylland og Vadehavet - Østkysten, skoven, øerne, noret, marsken samt fugle- og dyrelivet lige udenfor din dør - det skal du opleve.

Se naturen omkring Ejsbøl - klik på fotoet.

 

Mine gæster går eller cykler ud i den danske natur med mig som guide. Min baggrund er ornitolog (caretaker i Lillebælt), naturfotograf og turleder.

 

Alle ture er bygget op efter mit MOSS princip. Det står for

Motion - du vandrer eller cykler i den danske natur.

Oplevelse - du oplever naturen og ser ting som du ikke vidste, var der. Du oplever de historiske minder eller kulturminderne.

Smag - du smager på naturen og lokale specialiteter.

Samvær - du er sammen med ligesindede der har samme interesse og ønsker at beskytte naturen og give den videre til børn og børnebørn.

 

Godt vejr på alle ture - jeg praler gerne med at vi altid har godt vejr på mine ture. Det er fordi jeg vælger datoen for turen efter vejrudsigten - og der bruger jeg DMI, TV2 Vejr og en norsk side  yr.no. Når de 3 er enige om, at det bliver godt vejr til turen, vælger jeg denne dato. Godt vejr er ikke altid solskin, men vejr der egner sig til lige netop denne tur.

 

Turene - vi ser og hører om dyrene, fuglene eller historiske minder. På alle turene serveres der en lokal forfriskning eller en specialitet f.eks. Synnejysk Brødtort (Sønderjysk Brødlagkage), idet jeg lægger stor vægt på det lokale islæt.

 

Synnejysk Brødtort - jeg har arvet min svigermors håndskrevne kogebog. Se Diddes sønderjyske opskrifter her.

 

Kontakt - du kan kontakte Naturguiden på mail - klik her. 

eller ringe til Erling Sørensen på tlf: +45 30 42 28 24.

 

Jeg håber at se dig.

 

Venlig hilsen

Erling Sørensen

 

Erling Sørensen  • Naturguider.dk • Ejsbølvej 23 • 6100 Haderslev

naturguider.dk